Đelić na Dunavskom samitu

Izvor: RTS, 06.Maj.2009, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić na Dunavskom samitu

Potpisana Zajednička deklaracija o Dunavu na samitu u Ulmu, kojom se podržava Zajednička evropska strategija za dunavski sliv. Deklaracijom se najavljuju značajne promene u domenu dunavske politike cele Evrope, rekao potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Na Dunavskom samitu, u nemačkom gradu Ulmu potpisana je Zajednička deklaracija u kojoj se podržava izrada Zajedničke evropske strategije za dunavski sliv.

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Đelić, koji je u ime Srbije potpisao deklaraciju, rekao je agenciji FoNet da se time najavljuju značajne promene u domenu dunavske politike cele Evrope.

Đelić je objasnio da će se formiranjem nove komisije na jesen uvesti nova funkcija koordinatora za Dunav, a da će se 2011. godine, za vreme predsedavanja Mađarske tom komisijom, usvojiti Dunavska strategija EU, koja će povući značajna sredstva iz sledećeg budžetskog ciklusa Unije, od 2014. do 2020. godine.

Dunavska strategija će biti jedna od tri makroregiona, unutar EU, pored Mediteranske i Istočne inicijative, dodao je potpredsednik Vlade.

Prema oceni Đelića, dobro je što je Srbija aktivna u ovom procesu i što je master plan za Dunav, koji postoji, može afirmisati kao jednu od centralnih država Dunavskog regiona.

Samit je održan na inicijativu nemačke pokrajine Baden Virtemberg, a domaćin samita je predsednik Vlade savezne pokrajine Baden Virtemberga Ginter Etinger.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deklaracija EU o Dunavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2009

ULM - Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas FoNetu da je veoma važno što je potpisana nova deklaracija o Dunavu, kojom se najavljuju značajne promene u domenu dunavske politike cele Evrope...On je, u ime Vlade Srbije, potpisao Zajedničku deklaraciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.