Đelić: Unaprediti odnose s Izraelom u domenu nauke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Unaprediti odnose s Izraelom u domenu nauke

BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić, koji boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Izraelu, rekao je danas da ova poseta ima za cilj unapređenje odnosa "između male, ali u svetskim razmerama izuzetno uspešne izraelske nacije" i naše zemlje u domenu nauke i tehnologije.

Prvog dana posete, rekao je Đelić, srpska delegacija je posetila neke od najprestižnijih svetskih institucija, poput instituta "Vajcman", koji je "već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << decenijama, ne samo u vrhu svetske nauke već i godišnje zarađuje stotine miliona dolara od prihoda intelektualne svojine".

"Dogovorena je saradnja i izraelska podrška u formiranju sličnih institucija u našoj zemlji, koja će obezbediti da se dobre tehnološke ideje u Srbiji pretvore u uspešne tehnološke kompanije", rekao je Đelić za Tanjug.

Srpska delegacija sastala se danas sa izraelskim ministrom za nauku i tehnologiju Danielom Herškovicem, na čiji poziv je poseta organizovana, kao i sa guvernerom Centralne banke Izraela.

Đelić je, u ime vlade Srbije položio venac u znak sećanja na žrtve holokausta i upisao se u knjigu u Memorijalnom centru "Jad Vašem".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.