Izvor: B92, 10.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Nema mesta za SRS i SPS

Beograd -- Kandidat Demokratske stranke za premijera Srbije Božidar Đelić kaže da u budućoj vladi neće biti mesta za SRS i SPS.

Đelić je za Građanski list rekao da u njegovoj vladi, ako on postane premijer, neće biti mesta za Srpsku radikalnu stranku i Socijalističku partiju Srbije. Đelić je izjavio da će premijera dati stranka demokratskog bloka koja bude imala najviše glasova, a da će to biti DS.

"U Evropi postoji jednostavan princip da stranka koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima najveći broj glasova daje i premijera. Ako hoćemo u Evropu, moraćemo to i da poštujemo", poručio je Đelić i dodao da će o podeli ministarstava biti razgovarano posle izbora i da će to zavisiti od izbornih rezultata.

Božidar Đelić je danas posetio preduzeće PKB u svojstvu kandidata Demokratske stranke za premijera Srbije i naglasio značaj koji poljoprivreda ima u ekonomskom programu DS "Za bolji život", saopštila je ta stranka.

Đelić je u obilasku PKB-a izjavio da je poljoprivredni paket mera DS-a predvideo povećanje agrarnog budžeta za 50 odsto, subvencije od 100 evra po hektaru zasejanih površina i stimulacije za izvoz poljoprivrednih proizvoda.

On je takođe rekao da Demokratska stranka deli osećanje većine građana Srbije da je rezultat sadašnje vlade na poboljšanju životnog standarda vrlo mali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.