Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Moguća zajednička vlada

Beograd -- Božidar Đelić je pozvao DSS i G17 plus da zajedno formiraju vladu ako prihvate vrednosti za koje se zalaže DS.

Kandidat za premijera Demokratske stranke je za Kažiprst Radija B92 izjavio da će DS biti konstruktivna u pregovorima za formiranje nove vlade i da će kao dobronamerna stranka pokušati sve da se vlada formira kako se ne bi išlo na ponovne izbore.

Đelić kaže da su izbori 21. januara "poslednji istorijski važni izbori za Srbiju" jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u toku rešavanja velikih državnih pitanja, kao što su status Kosova, završetak saradnje sa Hagom, pokretanje evropskih integracija kao i sprovođenje ekonomskih reformi.

On nije hteo da precizira na kojim mestima u novoj vladi vidi aktuelnog premijera, Vojislava Koštunicu i ministra finansija u ostavci, Mlađana Dinkića.

Govoreći o stvarima koje planira da uradi kao predsednik vlade, Đelić je rekao da planira da otvori konkurs za nestranačkog potpredsednika vlade zaduženog za domaće i strane investicije, kao i da otvori ministarstvo za informaciono društvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.