Izvor: B92, 12.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Koštunica nema hrabrosti

Valjevo, Sjenica, Kragujevac, Prokuplje -- Srbija je jedina zemlja u ovom delu Evrope koja se ne kreće se ka EU, što će Demokratska stranka odmah posle izbora promeniti.

Kako je večeras predsednik DS Boris Tadić na predizbornom mitingu u Prokuplju kazao, nezadovoljan je i čudi se kako neko uopšte može da bude zadovoljan reformama u ovoj zemlji kada danas u Srbiji, kao ni u jednoj zemlji u Evropi, ima čak milion nezaposlenih.

"Mi ćemo to odmah posle izbora promeniti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer smo za nove tokove, novu energiju koja će nas pokrenuti ka Evropi, jer želimo novi evropski život za sve krajeve, pa i najzabačenije regije u ovoj zemlji", rekao je Tadić.

On je naglasio da jug Srbije, kao najnerazvijeniji deo zemlje, mora da bude strateški interes, jer bez ljudi koji danas ovde žive a koji nemaju rešena egzistencijalna pitanja nema ni bezbednosti za državnu teritoriju.

"Zbog toga će buduća vlada na čijem čelu će biti Božidar Djelić ulagati ravnomerno u razvoj svih naših regija, a posebno juga Srbije", istakao je Tadić.

Pred nekoliko hiljada Prokupčana okupljenih na Trgu topličkih junaka u centru Prokuplja govorio je i Božidar Djelić, kandidat DS za predsednika buduće vlade.

On je pozvao aktuelnog premijera na javni duel u kome bi mu ukazao na sve greške koje je činila Vlada i dokazao da će on posao premijera obavljati mnogo uspešnije u interesu svih gradjana Srbije.

"Treći je dan kako mi Koštunica ne odgovara na poziv i ja smatram da on nema hrabrosti ili se boji da se pogledamo u oči, i što je još važnije da Srbiji pogledamo u oči", rekao je Djelić.

DS: I Evropa i sopstveni identitet

Predsednik Demokratske stranke kaže da ta stranka želi da Srbiju uvede u Evropu, ali i da zadrži sopstveni identitet.

"Srbija mora da bude lokomotiva razvoja čitavog regiona. Tako ćemo i mi imati snažniji identitet, i biti ponosniji našim delima", rekao je Boris Tadić na predizbornoj konvenciji u Valjevu. A funkcioner DS-a Nenad Bogdanović bio je u Sjenici, gde je rekao da je koalicija između DS-a i Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića "nešto najprirodnije".

"Mi delimo iste vrednosti i razmišljamo na isti način, delimo ljude samo na to da li je neko čovek ili nije", rekao je Bogdanović na predizbornom skupu DS-a i SDP-a u Sjenici.

Ljajić je obećao da će, ukoliko uđe u vladu, učiniti nešto za ovaj kraj: "Mi smo sa najboljima i najjačima, bićemo u vladi i bićemo u prilici da učinimo nešto za Sjenicu i Sandžak".

Falsifikati sa Tadićevim potpisom

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu danas je osudio "uznemiravanje i maltretiranje porodica preminulih", kojima se šalju falsifikovana pisma sa potpisom predsednika DS-a Borisa Tadića.

Demokrate upozoravaju da su se ovih dana pojavila falsifikovana pisma koja navodno Boris Tadić šalje preminulim penzionerima.

U saopštenju se upozorava da originalno pismo Tadića sadrži boje DS-a i Republike Srbije i originalan potpis Borisa Tadića.

Tadić se obratio penzionerima pisanim putem i tako im predstavio program DS-a "Za bolji život" i pozvao ih da izađu i glasaju na izborima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.