Đelić: Izmenama skupštinskog poslovnika brže do zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Izmenama skupštinskog poslovnika brže do zakona

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je u Beogradu da očekuje da će izmenama poslovnika Skupštine Srbije biti ubrzano usvajanje zakona neophodnih za proces evropske integracije zemlje.

Nakon otvaranja Informacionog centra o Evropskoj uniji u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković", Đelić je novinarima rekao da je vlada u poslednjih šest meseci uradila 75 odsto posla po pitanju usvajanja zakona, a skupština 39 odsto.

"Očekujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će posle promene Poslovnika čak 16 zakona koje je vlada usvojila i prosledila skupštini, biti vrlo brzo usvojeni", rekao je on.

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije ukazao je da do 2012. godine treba usvojiti veoma važne zakone neophodne u procesu evropske integracije.

On je takođe rekao da Vlada Srbije danas treba da razmotri prvi izveštaj za poslednjih šest meseci od usvajanja Nacionalnog programa o integraciji u EU.

"Pogledaćemo koliko smo zapravo uradili, koliko smo zakona usvojili, koliko uredbi doneli, koliko smo konkretno koraka napravili", dodao je on.

Đelić je podsetio i da je ove nedelje u Beogradu tehnička misija Evropske komisije koja razmatra ispunjenje "mape puta" za ukidanje viza.

On je takođe podsetio da je pre dva dana u Beogradu održan prvi regionalni skup o evropskim integracijama i ekonomskoj krizi na inicijativu regiona i da je novi sastanak planiran za septembar u Ohridu.

"Kad govorimo o evropskim integracijama, one su tu da pomognu samoj Srbiji", istakao je Đelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.