Đelić: Da Srbija postane uvažena članica EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2010, 04:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Da Srbija postane uvažena članica EU

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić ocenio je da je važno da Srbija postane "uvažena i proaktivna članica EU", koja će braniti i uvažavati sopstvene nacionalne interese.

Đelić je tokom predstavljanja publikacije "Vodič kroz pravo Evropske unije" na Pravnom fakultetu u Beogradu, kazao da je Evropa, velika pravna konstrukcija i da postoji stalna debata oko toga da li ima previše prava, odnosno zakonskih propisa unutar EU, kao i da se mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članice žale na to.

"Usklađivanje zakonskih propisa sa standardima EU nikad se ne završava, a do kraja 2012. godine bi u potpunosti trebalo da se uskladi domaći zakonodavni okvir sa zakonodavnim propsiima u EU", kazao je Đelić koji je i ministar za nauku i tehnološki razvoj u Vladi Srbije.

On je objasnio da bi od 2010. do 2012. godine trebalo da se usvoji još 480 propisa kako bi se taj proces uspešno obavio i dodao da je do sada 77 odsto toga ispunjeno.

Đelić je kazao da članstvo u EU u najboljem nacionalnom interesu Srbije i naglasio da poslednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju da ukoliko bi sada bio održan referendum, 71 odsto građana bi glasalo za ulazak Srbije u EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić:Cilj-proaktivno članstvo u EU

Izvor: B92, 17.Feb.2010

Beograd -- Cilj Srbije je da u Evropsku uniju uđe kao uvažena članica, a ne protiv volje pojedinih zemalja Evrope, rekao je potpredsednik Vlade Božidar Đelić..."Naša ambicija je da Srbija postane proaktivna članica koja na najbolji način brani sopstvene interese, ali i da ne dozvoli da projekat...

Nastavak na B92...

Đelić: Važno da Srbija postane "uvažena članica EU"

Izvor: SrbijaNet.rs, 17.Feb.2010

Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije Božidar Djelić ocenio je da je važno da Srbija postane "uvažena i proaktivna članica EU", koja će braniti i uvažavati sopstvene nacionalne interese. Djelić je  tokom  predstavljanja publikacije "Vodič kroz pravo Evropske unije"...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.