Đavo iz Džersija

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đavo iz Džersija

I dan-danas postoji verovanje da u šumama na jugu američke države Nju Džersi postoji misteriozno stvorenje poznato pod imenom Đavo iz Džersija.

Navodno, postoje svedočenja ljudi koji ga s vremena na vreme viđaju. Opisuju kao ga biće na dve noge s kopitama, koje ima krila poput slepog miša, a glava mu liči na konjsku. Ima i rep.

Legenda kaže da je pre 250 godina lokalna veštica gospođa Šrouds rađala 13. dete. Nikako nije mogla da se porodi, pa je u očaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i strahovitim bolovima uzviknula: "Neka bude đavo!"

Tako je rodila biće čudnog izgleda. Gospođa Šrouds ga je držala zaključanog u kuću, daleko od pogleda znatiželjnih komšija. Jedne olujne noći dete je mahnulo rukama koje su se pretvorile u krila. Dete je pobeglo kroz dimnjak i majka-veštica ga nikada više nije videla.

Navodno je Đavo iz Džersija otišao u obližnju gustu šumu gde i danas živi. Mnogi ga optužuju da im je masakrirao stoku, da ostavlja misteriozne tragove u blatu i snegu i da se oglašava zastrašujućim kricima.

Đavo iz Džersija i dalje drži u strahu žitelje Nju Džersija. Navodno su mnoge škole i fabrike bile primorane da se zatvore zbog njega.

Početkom 19. veka Komodor Stefen Dekatur je testirao topove na poligonu kada je video čudno stvorenje na nebu. Pogodio je to biće, ali ono i je i dalje nastavilo da leti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.