Đakovica zabranjena za Srbe: Veliku Gospojinu slave u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đakovica zabranjena za Srbe: Veliku Gospojinu slave u Beogradu

Duša nas boli, suze su nam u očima, ali mi nismo poniženi. Ponižene su sve institucije vladavine prava. Poniženi su svi oni koji ćute pred pozivom na javni odstrel Srba, pred činjenicom da je Đakovica oblepljena s naših 320 slika i natpisom "Zatvor za srpske kriminalce".

Ovako za "Vesti" komentariše Đokica Stanojević, predsednik udruženja raseljenih Đakovčana dešavanja zbog kojih raseljeni Srbi ne mogu da obeleže slavu Uspenja Presvete Bogorodice u rodnom gradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Kada su pre deset dana pojedine nevladine organizacije i članovi pokreta Samoopredeljenje pokrenuli kampanju protiv Srba, raseljeni Đakovčani su zatražili od institucija u Beogradu i Prištini, nevladinih organizacija, stranih ambasada da prekinu sinhronizovanu mržnju. Niko se nije oglasio.

- Gde je sada Srpska lista i gde su sada zamenici premijera Kosova? Zar niko nije imao vremena da pita zašto je Đakovica zabranjeni grad za Srbe? Niko prstom nije mrdnuo - kaže Stanojević.

Svima je, dodaje, krivo što će za slavu četiri monahinje, jedine Srpkinje u Srpskoj ulici u tom gradu, biti same.

- Slavu ćemo obeležiti u Beogradu, na dostojanstven način. Poseban udarac za sve nas je što je cveće koje smo posadili u manastiru u ponedeljak uvenulo - u suzama je kazao Stanojević.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.