Đaka sve više, učionica tesna

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaka sve više, učionica tesna

Generalni konzul Srbije u Salcburgu Svetlana - Lala Stanković razgovarala je sa profesorkama, sveštenicima i predstavnicima klubova o Školi srpskog jezika koja je pokrenuta u martu, pre svega o finansiranju.

Sveštenik Jovan Govedarica obećao je da će se raspitati kod Katoličke crkve oko dobijanja sale za održavanje nastave jer je prostor u srpskoj crkvi postao mali. Generalni konzul Stanković će se o istom raspitati kod austrijskih vlasti, a želja je da se nastava i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << održava subotom.

Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Srbije uplatila je za školu 3.000 evra, a od sponzora je do sada dobijeno 4.000 evra, navedeno je na sastanku.

Svetlana Stanković je prenela da je razgovarala sa Mladenom Filipovićem, šefom Predstavništva Republike Srpske u Austriji koji je kazao da je moguće da RS finansira 30 do 40 odsto projekta.

Diskutovalo se na sastanku i da li roditelji treba da preuzmu deo troškova kroz mesečno plaćanje po detetu. Predloženo je da se porodicama naplaćuje po 10 evra, a ako neko nije u mogućnosti da ta sredstva izdvoji dete bi svakako moglo da pohađa nastavu.

Postavljeno je i pitanje da li klubovi mogu da obezbede sponzore za ovaj projekat, na šta nije dobijen jasan odgovor.

Predloženo je da klubovi organizuju zajedničku proslavu na kojoj bi se skupljala sredstva za školu, što će, kako je obećano biti tema sledećeg sastanka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.