Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đački Vukov sabor po 37. put

LOZNICA - Sutra počinje Đački Vukov sabor, koji se u Jadru, rodnom kraju velikana naše kulture Vuka Stefanovića Karadzića, održava 37. godinu uzastopno uz učešće mladih iz Srbije, Republike Srpske (RS), a ovoga puta i iz Makedonije i Hrvatske.

Đački Vukov sabor otvoriće u Vukovom domu kulture u Loznici đak generacije u Jadru Jovana Jovanović, a programi te jedinstvene manifestacije stvaralaštva, znanja i igre učenika osnovnih i srednjih škola biće organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do nedelje, uglavnom u Tršiću, izjavila je Tanjugu direktorka Centra za kulturu ''Vuk Karadžić'' Dajana Đedović.

Prema njenim rečima, programi objedinjavaju raznovrsne radionice - od etnologije i starih zanata do likovnog izražavanja i kaligrafske ćirilice, zatim književno stvaralasto, muzičke sadržaje, izložbe slika i republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture.

Kao i svake godine, učesnici su učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije i RS, a ovoga puta pridružiće im se njihovi vršnjaci iz mesta Staro Nagoričane u Makedoniji i Srpske opšte pravoslavne gimnazije iz Zagreba u Hrvatskoj, najavili su domaćini.

Ovogodišnji Đački Vukov sabor organizovali su Cenatr za kulturu ''Vuk Karadžić'' u Loznici i Vukova zadužbina iz Beograda, a pokrovitelji su republička ministarstva ekonomije, kulture, omladine i sporta i Ministarstvo za dijsporu, rekla je Đedovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.