Đacima bauk matematika, roditeljima privatni časovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đacima bauk matematika, roditeljima privatni časovi

NOVI SAD - "Polovina učenika stručnih škola, od onih koji polažu popravni, polažu - matematiku, a osam odsto svih učenika polaže popravni iz ovog predmeta", kaže za Novosadske razglednice Vesna Bursać, direktor Tehničke škole „Pavle Savić".

Iako je letnji raspust u toku u novosadskim školama opet gužva. Počela je „sezona" popravnih ispita. U srednjim školama su popravni već u toku, dok se u osnovnim još uvek održava pripremna nastava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Za đake je i dalje najveći bauk matematika, zatim slede hemija, fizika, stručni predmeti, ali za mnoge su to srpski ili strani jezici. A mnogim roditeljima se kosa diže na glavi od plaćanja privatnih časova. Najskuplji je čas hemije - 15 evra, dok se matematika ustalila na 10 evra po času.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.