Đaci u uniformama

Izvor: RTS, 19.Mar.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci u uniformama

Učenici Osnovne škole "Petar Tasić" iz Lešnice kod Loznice, prvi su na teritoriji tog grada koji od danas na časove dolaze u uniformama. Ova odluka doneta je na preporuku Ministarstva prosvete, a usvojena je većinom glasova roditelja.
Za dečake plavi, a za devojčice ljubičasti prsluk ubudće će biti obavezan odevni predmet prilikom odlaska u školu.

- Nisam se baš nešto da priznam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obradovala, mislila sam da neće biti lepo, ali kada su stigle nekako obradovala sam se.
- Moji mama i tata su bili mnogo zadovoljni zato što ćemo i mi nositi unirforme kao što su i oni nosili kad su išli u školu.
- Meni su lepe, i boja mi se sviđa, kažu učenici.
Za odluku o uvođenju školske uniforme, roditelji i đaci glasali su na referednumu. 70 odsto bilo je za.
"Dali smo saglasnost zbog toga da uklonimo najviše tu socijalno ekonomsku razliku između dece, da uklonimo to kako bi se sva deca u ovoj školi osećala lepo, kaže Slobodan Beganović, predstavnik Saveta roditelja.
Za realizaciju ove ideje, školi je trebalo manje od godinu dana. Zajedno sa roditeljima birali su se izgled i cena uniforme.
"Došli smo svi do zaključka zajednički da je ipak najbolje i najjeftinije da to bude prsluk i mi smo smatrali da pre svega uopšte nije važan model uniforme, da li će to biti duks, da li će to biti neka majica, bitno je da samo deca budu jedinstveno obučena" naglašava Dragan Đokić, direktor OŠ "Petar Tasić".
Prsluci u ovoj školi ubuduće će biti obavezni za sve, a u narednom periodu u njima će na časove dolaziti i nastavnici.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.