Đaci skupili novac da bi ceo razred išao na ekskurziju

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci skupili novac da bi ceo razred išao na ekskurziju

Učenici VIII/2 Osnovne škole "Stevan Jakovljević" iz Paraćina uspeli su da zarade 9.000 dinara za drugare koji nemaju mogućnosti da sami plate trodnevnu ekskurziju, tako da će u nedelju celo odeljenje krenuti put zapadne Srbije, potvrdila je direktorka te škole Snežana Tanić.

"Kada su videli da se neki od učenika nisu prijavili za ekskurziju oni su, u dogovoru sa razrednom starešinom, počeli da sakupljaju, ljušte i prodaju orahe. Roditelji su im dali zimnicu i to su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prodavali na pijaci svakodnevno, planirali su da beru šipurak, ali nisu uspeli. Nije to neka velika suma novca, ali sam način rada i razvoj empatije kod dece se pokazao odličnim", kaže direktorka.

Učenici su prikupljenu robu sami prodavali na Cvetnom trgu. "Kupci su najviše bili zainteresovani za orahe, ljuticu i ajvar", priča učenica Jelena Radojković.

Kupci su pozitivno reagovali na akciju učenika, nisu tražili kusur, niti pitali za cenu i količinu. Mnogi su zaključili da je lekcija učenika iz Paraćina - dobar primer za odrasle.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.