Đaci i studenti gađali kamenjem zgradu slovenačkog parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci i studenti gađali kamenjem zgradu slovenačkog parlamenta

LJUBLJANA - Učesnici protestnog skupa đaka i studenata u Ljubljani gađali su popodne kamenjem i raznim drugim predmetima zgradu parlamenta, na kojoj je pričinjena manja šteta.

Intervenisala je policija, koja je zadržala nekoliko izgrednika, a takvo ponašanje osudili su i organizatori skupa iz studentske organizacije, javlja agencija STA.

Protest je organizovan zbog plana vlade da ograniči i oporezuje povremeni rad mladih, kao i nezadovoljstva mladih postojećim sistemom stipendiranja i organizovanja đačke ishrane.

Na najvećem transparentu koji su đaci i studenti nosili pred parlamentom je pisalo "Nemam stipendiju, tražim sponzora".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Djaci i studenti gadjali zgradu parlamenta

Izvor: S media, 19.Maj.2010

Učesnici protestnog skupa djaka i studenata u Ljubljani gadjali su popodne kamenjem i raznim drugim predmetima zgradu parlamenta, na kojoj je pričinjena manja šteta. ..Intervenisala je policija, koja je zadržala nekoliko izgrednika, a takvo ponašanje osudili su i organizatori skupa iz studentske...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.