Đaci danas polagali test iz srpskog jezika: Vasko Popa namučio maturante

Izvor: Večernje novosti, 17.Jun.2020, 11:26

Đaci danas polagali test iz srpskog jezika: Vasko Popa namučio maturante

Poezije Vaska Pope gde je trebalo da se odredi lirski subjekat i da se pesma analizira, najviše je namučila osmake na maturskom testu iz srpskog jezika koji su danas polagali Poezije Vaska Pope gde je trebalo da se odredi lirski subjekat i da se pesma analizira, najviše je namučila osmake na maturskom testu iz srpskog jezika koji su danas polagali. Sve ostalo bilo je lako. To su nam rekli učenici osmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i pojasnili da je Popina >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << poezija bila u poslednjem pitanju, da su u okviru njega bila tri zahteva i da je "nosilo" tri poena.Ostala pitanja, kažu, nisu bila teška, a trebalo je iz gramatike odrediti vrste reči, službu reči u rečenici, prepoznati glasovne promene... Iz književnosti zahtevi su bili da se, na osnovu date biografije, prepozna o kom piscu je reč, epska i lirska poezija... Za neke đake maturski test je bio lakši nego probni, a kada je reč o pitanjima koja su bila iz onlajn nastave, većina kaže da su bila laka.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VASKO POPA NAJVIŠE NAMUČIO MATURANTE: Završen test iz srpskog jezika

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2020

Ostala pitanja, kažu, nisu bila teška...Poezije Vaska Pope gde je trebalo da se odredi lirski subjekat i da se pesma analizira, najviše je namučila osmake na maturskom testu iz srpskog jezika koji su danas polagali...- Sve ostalo bilo je lako - to su rekli učenici osmog razreda OŠ "Vladislav...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.