ĐURIĆ U OBILASKU VETERNIKA I ADICE: Izgradnja ide po planu, u oktobru nova otvaranja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 19:40

ĐURIĆ U OBILASKU VETERNIKA I ADICE: Izgradnja ide po planu, u oktobru nova otvaranja!

Nakon obilaska radova, prvi čovek Grada posetio je i porodicu Ljubana Korice, gde je nastavio razgovore sa meštanima.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas naselja Veternik i Adice, gde se u razgovoru sa meštanima dotakao lokalnih zahteva. 

On je istakao da u Veterniku izgradnja vodovoda i kanalizacije od 3,5 kilometra teče po planu i istakao da se nakon završetka radova očekuje i asfaltiranje ulica.

Nakon posete Veterniku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gradonačelnik je obišao objekat "Radosnog detinjstva" u poodmakloj fazi, koji u oktobru treba da bude gotov.

A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

U novi objekat krenuće 250 dece. Vrednost investicije je 490 miliona dinara. Činiće ga 11 soba, fiskulturna sala, kuhinja, tri sobe za vaspitače, kao i lift za hranu. Pored ovog, gradi se i objekat u Miše Dimitrijevića, koji se očekuje da će u januaru 2024. godine biti završen - rekao je Đurić i dodao - To će smanjiti listu čekanja i deca će ići besplatno u vrtić. Što se tiče privatnih zabavišta, 3.700 dece dobijaju subvenciju. Rebalansom budžeta ćemo gledati da povećamo za još sto novih mališana. Odlučili smo i da povećamo subvencije za decu koja već idu u privatne vrtiće. Takođe, radimo i nadogradnje u Kovilju i na Klisanskom putu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.