ĐURIĆ POVODOM OTVARANJA MURALA: Siniša gleda na stadion na kojem je započeo karijeru

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 22:21

ĐURIĆ POVODOM OTVARANJA MURALA: Siniša gleda na stadion na kojem je započeo karijeru

Mural Siniši Mihajloviću je delo likovnog umetnika i slikara Milana Milosavljevića.

Gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić zajedno sa članovima porodice Mihajlović i Dušanom Đukićem iz Udruženja građana „Kutak Liman 2“ obišao je mural posvećen Siniši Mihajloviću, počasnom građaninu Grada Novog Sada od 2006 godine.

- Danas sam na Limanu 2 sa zadovoljstvom obišao mural posvećen velikanu i legendi srpskog fudbala Siniši Mihajloviću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je svoju profesionalnu karijeru počeo u Novom Sadu u FK ,,Vojvodina” 1988 godine sa kojom je osvojio titulu državnog prvaka.Bio je poznat, ne samo po svojim sportskim dostignućima, već i po izuzetno jakoj ličnosti i karakteru, po svom nepokolebljivom stavu, vođstvu na terenu i sposobnosti da motiviše svoje saigrače. Proglašen je za počasnog građanina Novog Sada 2006 godine, kada je Grad Novi Sad izrazio svoju zahvalnost i priznanje proslavljenom sportisti, fudbaleru, koji je proneo slavu naše zemlje i Novog Sada širom sveta. Svoju oproštajnu utakmicu odigrao je 2007 godine, ne baš slučajno u Novom Sadu pred prepunim tribinama stadiona ,,Karađorđe” – izjavio je gradonačelnik Đurić.

- Ovaj mural je posvećen njegovom uspehu i značaju u srpskom sportu, i prilično veličanstvenoj prezentaciji njegovih dostignuća. Neka bude podsetnik na našu bogatu sportsku istoriju, ali i da u isto vreme postane izvor inspiracije, posvećenosti, borbei istrajnosti svim mladim sportistima - dodao je gradonačelnik Đurić.

Gradonačelnik se zahvalio Udruženju na svim dosadašnjim uspešno realizovanim akcijama koje rade za komšije sa Limana i poručio da tako nastave i u budućnosti.

U ime porodice, prisutnima su se obratili brat Siniše Mihajlovića, Dražen Mihajlović i sin Dušan Mihajlović, koji su se zahvalili Gradu Novom Sadu, Udruženju i stanarima zgrade koji su dali saglasnost da se mural nalazi na mestu koje je značajno iz više razloga.

A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Jedan od njih jeste to da je Sinišino prebivalište bilo na Limanu 1, u blizini zgrade na kojoj se mural nalazi, kao i sama pozicija murala koji je postavljen tako da on gleda na stadion – mesto na kom je Siniša Mihajlović započeo i završio svoju profesionalnu karijeru.

Dušan Đukić, ispred Udruženja građana „Kutak Liman 2“ istakao je da je mural Siniši Mihajloviću delo likovnog umetnika i slikara Milana Milosavljevića.

On se zahvalio porodici Mihajlović na podršci koju su imali tokom izrade murala, kao i komšijama,te da će nastaviti da sprovode društvene aktivnosti u svom komšiluku i u narednomperiodu.

Siniša Mihajlović je tokom karijere igrao za ,,Vojvodinu”, „Crvenu zvezdu“, „Romu“,„Sampdoriju“, „Lacio“ i „Inter“ sa kojima je osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenihtitula, Kup šampiona, Kup kupova Evrope, četiri Kupa Italije, Interkontinentalnikup, Superkup Evrope i tri Superkupa Italije čime je stekao reputaciju izuzetnotalentovanog defanzivnog igrača sa snažnim šutom i preciznim slobodnim udarcima.

Svojom humanošću i dobročinstvom nesebično je pomagao deci i omladini koji odrastaju bez roditeljskog staranja, kao i deci koja su tokom ratova na ovim prostorimaostala bez roditelja.

Posthumno mu je dodeljen Orden Karađorđeve zvezde prvog reda i Orden Republike Srpske na ogrlici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.