ĐURIĆ OŠTRO ODGOVORIO NA SRAMNU IZJAVU KURTIJA: Ne traži dalje od sopstvenog ogledala u potrazi za autokratama

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 22:01

ĐURIĆ OŠTRO ODGOVORIO NA SRAMNU IZJAVU KURTIJA: "Ne traži dalje od sopstvenog ogledala u potrazi za autokratama"

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić odgovorio je danas na najnoviju izjavu Aljbina Kurtija.

Radi se o izjavi da "demokratije kao što su SAD i Kosovo moraju zajedno da se suprotstave autokratama poput Putina i Vučića" i da od toga zavisi mir na Balkanu.

- Zabranjujete Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju na izborima (protiv direktnih zahteva SAD, EU, OEBS-a), a ipak govorite o demokratiji; javno se odričete i briselskog i vašingtonskog sporazuma na koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se vaše institucije obavezale, a još uvek pričate o principima; govorite o miru, a opet pokazujete tvrdoglavost prema našoj zajednici na tzv. Kosovu iznova i iznova. Gospodine Kurti, ne traži dalje od sopstvenog ogledala u potrazi za autokratama - napisao je Đurić na Tviteru.

Recap: You ban the Serbs in Kosovo and Metohija from voting in elections (against direct requests from the US, EU, OSCE), and yet you speak about democracy; you publicly renounce both the Brussels and Washington agreements your institutions committed to, yet you speak about... https://t.co/8x3kLkMPKM

— Марко Ђурић (@markodjuric) May 19, 2022

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.