ĐOVANI DI STEFANO: Branio Miloševića, a nema ni diplomu

Izvor: Kurir, 29.Jan.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOVANI DI STEFANO: Branio Miloševića, a nema ni diplomu

Srpska javnost ga se seća kao velikog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana

LONDON - Italijan Đovani di Stefano (56), nekadašnji savetnik i branilac predsednika SRJ Slobodana Miloševića i svrgnutog iračkog predsednika Sadama Huseina, pojavio se u ponedeljak pred sudom u Londonu gde mu se sudi za lažno predstavljanje  -  ispostavilo se da ne samo da nije advokat nego da nema ni diplomu prava!

Srpska javnost ga se seća kao velikog prijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Željka Ražnatovića Arkana, kojem je navodno platio svadbu sa Cecom. Italijan ima britansko državljanstvo, ali i naš pasoš, a optužen je i za nezakonito prisvajanje imovine nekih svojih klijenata.

Devedesetih je u Srbiji bio veoma cenjen - bio je vlasnik tada najpopularnijeg beogradskog radija Pingvin, a u javnosti se hvalio ličnom kartom sa prijavom boravka na adresi na kojoj je živeo lično Milošević.

Svetski poznat postao je zahvaljujući prijateljstvu sa Slobodanom Miloševićem, odbrani Sadama Huseina i tužbi protiv Tonija Blera za rat u Iraku.

Milioner je uhapšen prošlog februara u svojoj luksuznoj vili na Palma de Majorki posle čega je izručen britanskim vlastima. U Engleskoj ga uglavnom smatraju šarlatanom sa kokni naglaskom i nazivaju đavoljim advokatom jer je branio neka od najkontroverznijih imena u kriminalu, uključujući i najteže serijske ubice.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.