ĐOLE JE ZVIŽDUCKAO, OLJA JE ČEKALA Kako je Đorđe Balašević napisao Provincijalku

Izvor: Piplmetar.rs, 16.Avg.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOLE JE ZVIŽDUCKAO, OLJA JE ČEKALA Kako je Đorđe Balašević napisao Provincijalku

Balaševići otkrili kako je nastala pesma Provincijalka. Đorđe Balašević i Olivera su u intervjuu podelili sa čitaocima i kako su se zavoleli.
Olivera Balašević, supruga Đorđa Balaševića, iznenadila je Jelenu Matović, stanarku sobe 212 u Studentskom domu „Veljko Vlahović“ u Novom Sadu. Olja, koja je svojevremeno bila stanarka te sobe, donirala je toj sobi klima uređaj.
Upravo navedena soba je opevana u pesmi Đorđa Balaševića „Provincijalka“.
Glossy.rs Olivera >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je istakla da se sa setom seća studentskih dana.
– Majka je veoma teško emotivno proživljavala što odlazim u Novi Sad i što ću biti sama, čak mi je predlagala da nađem nekog momčića. Imala sam cimerku Vesnu iz Čačka. Upoznala sam mnogo ljudi sa kojima sam i danas u kontaktu – rekla je Olja.
Foto: Hellomagazin.rs Uskoro se u njenom životu pojavio i Đole Balašević, a njen studentski život slio je u pesmu „Provincijalka“.
– On tvrdi da je ta pesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala beleške sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negde zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svetlosti bih strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pesma to na vrlo lep način ispričala – ispričala je Olivera.
Žena.rs Đorđe Balašević, koji je sa malim zakašnjenem pristigao, kako je objasnio „znam prozor, ali ne znam vrata“ i priznao da je prvi put u sobi njegove ondašnje devojke i sadašnje supruge.
Nastavak na sledećoj.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.