ĐOKOVIĆ: MOGU DA PONOVIM SJAJNE REZULTATE I U 2012.

Izvor: Kurir, 17.Dec.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOKOVIĆ: MOGU DA PONOVIM SJAJNE REZULTATE I U 2012.

ABU DABI - Najbolje rangirani svetski teniser Novak Đoković izjavio je u subotu da veruje da u 2012. može da ponovi fantastične rezultate koji su mu ove godine doneli prvo mesto na ATP listi i tri gren slem trofeja

ABU DABI - Najbolje rangirani svetski teniser Novak Đoković izjavio je u subotu da veruje da u 2012. može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ponovi fantastične rezultate koji su mu ove godine doneli prvo mesto na ATP listi i tri gren slem trofeja.

"Zašto da ne? Ne postoji nijedan razlog da ne budem optimista. Moram da verujem u sebe i svoje kvalitete i da mogu da ponovim ovogodišnje rezultate. Znam da će to biti neverovatno teško, ali ništa nije nemoguće", rekao je Đoković novinarima u Abu Dabiju.

Srpski teniser će 29. decembra u Abu Dabiju igrati na egzibicionom turniru.

Đoković je ponovio da je do sjajnih rezultata ove godine došao ponajviše zahvaljujući psihičkoj pripremi i snazi.

"Nije logično da na samom početku karijere budete potpuno spremni. Svakome je potrebno vreme da se razvije, a mora i mnogo da se radi. Trebalo mi je četiri, pet godina da sazrim i dovedem svoju igru na nivo na kojem ću moći da osvajam najjače turnire", istakao je Đoković.

Ove godine Đoković je zabeležio 70 pobeda i samo šest poraza, a na ATP turnirima je zaradio rekordnih 12,6 miliona dolara.

Jedna od promena u odnosu na prethodne sezone dogodila se u ishrani, iz koje je Đoković izbacio gluten.

"Neću menjati režim ishrane, nastavljam sa tom vrstom dijete i istim tempom treninga", kazao je on i dodao da je uspešan završetak sezone proslavio uz vino.

"Popio sam čašu vina, u stvari, nekoliko njih. Srećom, sutradan nisam imao trening", našalio se Đoković.

Srpski teniser ocenio je i da ima još dosta mesta za napredak u igri.

"Ima još mnogo prostora za to. Glavni cilj mi je osvajanje još gren slem titula. Potrebno je da zadržim sadašnji nivo, možda da popravim nekoliko udaraca", dodao je on.

Ove godine Đoković je osvojio titule na Vimbldonu, Australijan Openu i Ju-Es Openu.

Njegov prvi protivnik na egzibicionom turniru u Abu Dabiju krajem godine biće Francuz Gael Monfis, a učestvovaće i Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.