ĐOKIĆEVA VRAĆENA NA FUNKCIJU

Izvor: Kurir, 28.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOKIĆEVA VRAĆENA NA FUNKCIJU

Posle reakcije iz Vlade biće poništena odluka o smeni predsednice SO Knić, kojoj su odbornici zamerili to što se porodila. Slede smene u opštini

KRAGUJEVAC - Snežana Banković-Đokić, iako je na porodiljskom odsustvu, i dalje je predsednica Skupštine opštine Knić. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu ocenilo je da su odluke sa sednice održane 19. oktobra suprotne zakonu i Ustavu, i obavezale knićanske odbornike da ih u najskorijem roku ponište.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />- U konsultaciji sa sekretarom i najstarijim odbornikom Skupštine opštine u ponedeljak ćemo doneti odluku o sazivanju sednice. Saglasno tumačenju koje je dalo Ministarstvo, dopunićemo dnevni red tačkama o poništavanju odluka nelegitimno sazvane sednice od 19. oktobra, na kojoj je smenjena predsednica Snežana Banković-Đokić - izjavio je Bratislav Nikolić, predsednik opštine Knić.

- Ohrabrilo me obećanje republičkog ombudsmana da će se lično, svojim autoritetom, založiti za izmenu postojećeg Zakona o radu i da će učiniti sve da se smanji diskriminacija žena u Srbiji na ovakav način. Najvažnije je da se vraćam "u normalu". Što se tiče rada Skupštine opštine Knić, i tamo se sve vraća u prvobitno stanje. Obaveštena sam da bi na narednoj sednici trebalo da se izabere novi potpredsednik, koji će me zamenjivati. Ja se vraćam 23. novembra, kada i po zakonu mogu da se vratim na posao - izjavila je Snežana Banković-Đokić za SINU.

Bivši potpredsednik Skupštine opštine Knić Milija Radonjić, koji je iz redova demokrata, podneo je ranije ostavku na tu funkciju i umesto njega biraće se novi potpredsednik.

Kako nezvanično saznajemo, postoje nagoveštaji da će dva odbornika iz reda demokrata koji i snose najveću krivicu za ono što se proteklih dana dešavalo u knićanskom parlamentu napustiti stranku i delovati kao nezavisni odbornici.

Još je neizvesno kako će u Skupštini opštine Knić delovati dva odbornika Gružanskog foruma koji su dali svoj glas za smenu Đokićeve, a u međuvremenu su isključeni iz Gružanskog foruma. Dva odbornika SPO koji su učestvovali u radu nelegitimno sazvane sednice Skupštine opštine najverovatnije će takođe ispoštovati stav Ministarstva, saznaje SINA u opštinskom odboru ove stranke u Kniću.

Demokrate još tragaju za licem koje će se prihvatiti funkcije poverenika sa zadatkom da konsoliduje DS u Kniću. Dosadašnji predsednik DS u Kniću bio je Zoran Drešević, inače direktor Centra za socijalni rad i član upravnog odbora Doma zdravlja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.