ĐINĐIĆEV UBICA izlazi na slobodu? Na suđenju JEDINI PRIZNAO zlodela klana i izrazio kajanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2019, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐINĐIĆEV UBICA izlazi na slobodu? Na suđenju JEDINI PRIZNAO zlodela klana i izrazio kajanje

Dušan Krsmanović (41), koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Srbije Zorana Đinđića, može da traži uslovno puštanje na slobodu jer je izdržao dve trećine kazne!

Pripadnik nekadašnjeg zemunskog klana je u zatvoru proveo 15 godina, a pre dve godine stekao je pravo na uslovni otpust. Kazna mu ističe 2023. godine, ali već sada može da traži ranije puštanje na slobodu.

Krsmanović je jedini pripadnik zemunskog klana koji je uhapšen u akciji "Sablja" 2003. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine i jedini koji je na suđenju izrazio kajanje, ali ne zbog ubistva premijera Đinđića, već, kako je tada izjavio, svega što ga je dovelo u situaciju u kojoj se našao. Tokom "Sablje" je priznao brojna zlodela zemunskog klana i prvobitno je bio osuđen na 30 godina zatvora, ali je kazna kasnije smanjena na 20 godina.

Milorad Ulemek Legija (50), osuđen na 40 godina zbog ubistva Đinđića, uslovni otpust može da traži nakon što izdrži 26 godina kazne, odnosno 2029. godine. Ulemek se predao 2. maja 2004. godine pod nerasvetljenim okolnostima, tvrdeći da se 14 meseci skrivao u podrumu svoje kuće.

Zbog tog priznanja su mu navodno stizale pretnje, zbog kojih se i nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a ne u Požarevcu, gde su svi ostali osuđeni za ubistvo srpskog premijera.

Dosad su dvojica osuđenih za učešće u ubistvu premijera Đinđića izašli iz zatvora. Najpre je osmogodišnju kaznu odslužio Saša Pejaković zvani Pele (47), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije. On je bio osuđen zbog pomaganja ubicama premijera Zorana Đinđića i prvi je osuđenik koji je izdržao kaznu za ubistvo predsednika srpske vlade.

Željko Tojaga (47) zvani Žmigi, bivši pripadnik "crvenih beretki", izašao je iz zatvora polovinom aprila prošle godine jer je odslužio kaznu od 15 godina zbog pokušaja ubistva premijera Zorana Đinđića kod "Beogradske arene" 21. februara 2003. godine.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine na ulazu u zgradu Vlade Srbije, dok je njegov telohranitelj Milan Veruović ranjen.

Bonus video: LEKCIJA SVIM VOZAČIMA Motociklisti su krenuli u ludu vožnju, a onda se na putu našla jedna baka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.