ĐILASOV NASILNIK I LAŽOV?! Advokat Andreja Vučića o Boži Preleviću ratkapni

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2023, 16:38

ĐILASOV NASILNIK I LAŽOV?! Advokat Andreja Vučića o Boži Preleviću "ratkapni"

Nakon tri godine suđenje se konačno privodi kraju.

Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića je 23. februara 2021. godine podneo tužbu protiv advokata Bože Prelevića za naknadu nematerijalne štete i povrede časti. Andrej Vučić je bez ikakvog povoda i razloga postao meta advokata Bože Prelevića koji je komentarisao hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka i tom prilikom bez ikakvih dokaza dovodio brata predsednika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vezu sa ovim opasnim kriminalcima.

Nakon tri godine odlaganja i ne pojavljivanja, danas su se na ročištu konačno susreli Andrej Vučić i Božo Prelević. Suđenje je bilo zakazano za 12 časova i trajalo je do 14.30 časova. Nakon suđenja, za naš portal oglasio se i advokat Andreja Vučića, Branibor Jovičić:

- Posle tri godine konačno se gospodin Prelević udostojio da se pojavi. Mogu samo da kažem da je on produžena ruka Dragana Đilasa i njegov verbalni nasilnik. Ispričao nam je celu svoju biografiju. Krenuo je od davne 1978. godine, pa je izbrojao sve funkcije u svom životu, između ostalog da je bio novinar, sudija... Zamislite ministar unutrašnjih poslova, čovek koji je krao ratkapne. Ne daj Bože nikome. Glavna rasprava je zaključena, nadamo se u pravičnom zakonu i da će gospodin "ratkapna" da odgovara za sve što je govorio o Andreju Vučiću - kazao je on.

Podsetimo, advokat Božo Prelević je u februaru 2021. godine, podmuklo i bez ikavih osnova optužio brata predsednika Srbije za veze sa kriminalnim grupama.

Prelević je tom prilikom izrekao još jednu laž, a to je da se "sve to dešava pod budnim okom međunarodnih faktora, koji vide o čemu se radi i signaliziraju da se to mora rešiti."

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu je nekoliko puta odlagano suđenje Preleviću, jer se tuženi više puta nije pojavljivao na ročištu, jer očito nije ni bio spreman da brani bezočne laži koje je iznosio mimo bilo kakvih etičkih principa.

Povodom poslednjeg nepojavljivanja Prelevića, jedan od Vučićevih branilaca, advokat Branibor Jovičić, je kazao da je sledeće ročište zakazano za 13. novembar, tj. za danas. On je tom prilikom rekao:

- Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše! Nažalost i današnje ročište je odloženo. Tuženi Božidar Prelević konstantno izbegava i opstruiše ovaj postupak. Izbegava da se pojavi na suđenju. Hrabar je bio kad je iznosio gnusne neistine o Andreju Vučiću, a sada kada treba da se pojavi i odgovara pred sudom za ono što je izneo, ponaša se kao najobičnija kukavica. Sakrio se u mišiju rupu! Sledeće ročište je zakazano za 13. novembar sa početkom u 12 časova. Nadamo se da će se tuženi tada pojaviti. Nama preostaje da budemo mirni i strpljivi. Pravda je spora ali dostižna. Nadamo se da će 13. novembra, postupajući sud saslušati parnične stranke i doneti pravilnu i zakonitu odluku – rekao je on početkom juna meseca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.