ĐE ĆE VAM DUŠA?

Izvor: Kurir, 18.Jul.2011, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐE ĆE VAM DUŠA?

Glavni grad Crne Gore - Studentski grad. Nije to ni tako daleko od istine. Al’ takvi smo mi Srbi, ko nas kamenom, mi njega lebom. Ili ljebom. Ali, bukvalno. Ishranismo po studentskim menzama silne generacije sadašnjih moćnih direktora, a ne pitasmo ih - jeste li vi Srbi? Ne uzesmo im ni dinara za školarine, a ne naredismo im - uzmite srpsko državljanstvo! Braća smo, valjda, đe će nam duša. Ma, đe će njima duša kad siromašnima ni goli hleb ne daju?! Odlučio tako gradonačelnik Podgorice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izvesni Miomir Mugoša!

Da ironija bude veća, mi ishranismo i iškolovasmo i njega, tog sledbenika rasizma u 21. veku! I to na Medicinskom fakultetu u Beogradu. E, taj isti Mugoša, koji je najmanje šest godina bio ravnopravan građanin Beograda, sigurno je makar jednom jeo pasulj u studentskoj menzi i bar jednu noć prespavao u Studenjaku. A sada ne da Srbima i ostalim necrnogorcima da jedu u „njegovoj“ Podgorici! Strašno, jadno, nehumano!

Znam da je Mugoša studirao u Beogradu, ali ipak ne mogu da ga ne pitam - kakve ste vi to škole učili? Ko vam je rekao da je državljanstvo uslov svih uslova, pa i održanja golog ljudskog života? U kom to dokumentu, međunarodnoj konvenciji piše da pravo na hranu u jednoj zemlji imaju samo državljani te zemlje?!

Verujem, ipak, da ste svesni da takav uslov nigde ne postoji. Ali ne znam koja vas to muka natera da napišete takvu listu kriterijuma za Narodnu kuhinju. Iskreno se nadam da je reč samo o omaški, koja će biti ispravljena. A nadam se i da ćete iznaći drugi, manje ponižavajući način da povećate broj svojih državljana.

Ako vas je, ne daj bože, baš ta muka naterala.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.