Divlja deponija na korak od Limana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divlja deponija na korak od Limana

NOVI SAD -

Novosađani koji žive u ulici Sime Matavulja, ulici koja deli Liman i Telep, i pored višegodišnje borbe za osnovne higijenske uslove, do svojih kuća još uvek dolaze zemljanim putem, obasutim smećem i otpadom, a koji vodi pored kanala gde se završavaju nelegalni odvodi iz septičkih jama, pošto gradsku kanalizaciju nemaju.

Katica Petrović koja već pedesetak godina živi u ulici Sime Matavulja, kaže da kada je tu došla da živi, nije bilo ni reči o smeću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već je to bio miran i prijatan kraj okružen zelenilom. U međuvremenu ulica je proširena, ima daleko više stanovnika, ali i ogromne probleme sa higijenom.

"Niko od nadležnih ništa nije uradio, čak ni kontejner koji su doneli u vreme velikog čišćenja, odneli ga i nisu ga vratili, može da se vidi iz priloženog kako to nama ovde izgleda. Pacova, miševa, pa čak i zmije ulaze u stan. Komšinici su već dva tri puta ušle, tako da je to strašno", kaže Katica Petrović.

Niko ne bi pretpostavio da se ovakvi prizori mogu videti nadomak jednog od najurbanijih delova Novog Sada. Penzionerka Katica tvrdi da sada već imaju i njihovog "dvorišnog" pacova, jer ga viđaju sve češće, pošto uz put ima i dosta ostataka hrane.

"Sramota nas je da nam neko dođe sa Limana, i da prođe, baš mora proći ovuda, pa je strašno. Psi se provuku kroz rupe, dovuku nam tu kojekakve uginule životinje, a redovno plaćamo komunalije i sve to, ali džaba kad ništa od toga vajde nemamo", dodaje Katica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.