Disova nagrada za Nedeljkovića

Izvor: RTS, 09.Mar.2011, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Disova nagrada za Nedeljkovića

Pesniku Živoradu Nedeljkoviću pripala je Disova nagrada za 2011.godinu, u okviru manifestacije "Disovo proleće"

Disova nagrada za 2011. godinu koja se dodeljuje pesniku za široki i izraziti pesnički opus, u okviru manifestacije "Disovo proleće", pripala je Živoradu Nedeljkoviću.

U obrazloženju žirija koji je odlučivao o nagradi se navodi da se doprinos Živorada Nedeljkovića srpskom pesništvu ogleda pre svega u umešnosti sa kojom ovaj pesnik oslikava svet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << malih stvari i tako ga spasava od potonuća u prolazno i nevažno.

"Bez patetike, preciznim, a u isti mah izrazito slikovitim govorom, Nedeljković je ispevao pohvalu onim aspektima sveta koji obično ostaju izvan velikih zahvata istorije i velikih reči kojima se ti zahtevi naknadno opravdavaju i to ga čini jednim od najznačajnijih glasova savremenog srpskog pesništva", piše u obrazloženju.

Manifestacija "Disovo proleće" biće otvorena u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku, a nagrada će Živoradu Nedeljkoviću biti uručena na zatvaranju manifestacije 27. maja 2011. godine kada će biti i otvorena izložba posvećena laureatu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.