Diskriminacija izbeglica u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2012, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diskriminacija izbeglica u regionu

NOVI SAD -

U zemljama potpisnicama Dejtonskog sporazuma i dalje su otvorena pitanja osnovnih ljudskih prava, poput statusnih i imovinskih pitanja izbeglica, zaključak je sa sastanka ekspertskog tima, koji deluje u okviru projekta Igmanske inicijative.

Na sastanku u Novom Sadu pravni eksperti iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore naveli su da i danas postoji "znatan broj" izbeglica u regionu sa nerešenim statusom, iz čega proizlazi niz problema, a pre svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pitanje imovine i prava stečenih po osnovu rada.

Oni su ocenili da su neharmonizovana zakonska regulativa, neretko diskriminatorske politike i otežano pribavljanje dokumentacije osnovni problemi koje bi trebalo rešiti na regionalnom nivou.

Projekat "Statusna i imovinska pitanja građana koja su nastala raspadom Jugoslavije" podržao je Direktorat za proširenje Evropske unije iz Brisela.

Nakon završetka istraživanja "beli papir" sa rezultatima rada ekspertskog tima i preporukama biće upućen vladama Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao i institucijama EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.