Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2023, 11:34

Dišenova mišićna distrofija - bolest koja svaki dan oduzme po neki pokret

Dišenova mišićna distrofija (DMD) je opaka bolest koja uglavnom napada dečake, a procenjuje se da u Srbiji ovu neuromišićnu bolest ima preko 200 dečaka, saopštilo je danas Udruženje pacijenata Dišenove mišićne distrofije povodom obeležavanja Svetskog dana DMD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOLEST KOJA SVAKI DAN UZME JEDAN POKRET Više od 200 dečaka boluje od DMD: "Naše vreme se ne meri u satima, već u zagrljajima i treptajima"

Izvor: Blic, 07.Sep.2023

Procenjuje se da u Srbiji više do 200 dečaka ima Dišenovu mišićnu distorfiju (DMD), opasnu bolest čiji se simptomi razvijaju između treće i pete godine. Statistika pokazuje da mnogi od njih, nažalost, ne dožive 20. rođendan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.