Izvor: Blic, 19.Nov.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirljiv snimak polarnog medveda koji mazi malog psa ima i svoju MRAČNU STRANU

Video snimak koji ovih dana kruži interneton na kome se vidi kako polarni medved mazi vezanog psa rastopio je srca korisnika društvenih mreža. Dirljiva scena, ipak, ima i svoju mračnu stranu.

U ledenim regionima Kanade, gde je i snimljen ovaj video, psi se i dalje koriste za vuču sanki. Neretko se putevi pasa i medveda ukrste, ali retko susret izgleda kao ovaj koji je kamerom zabeležio Brajan Landon.

Na njegovom imanju dogodio se dirljiv susret, ali Brajan je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svedok i kada je jednog od njegovih pasa gladni medved pojeo.

- Ukoliko želimo da ostavimo psa kao čuvara, prema propisima, pas mora biti vezaan. Kada je na lancu još je ranjiviji, tako da to ne fukcioniše - kaže Brajan.

Polarni medvedi u Kanadi su zaštićeni, pa lokalno stanovništvo ne sme da ih ubija, pa čak ni hrani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.