Direktorka smederevske Gimnazije podnela ostavku

Izvor: Mondo, 11.Mar.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka smederevske Gimnazije podnela ostavku

Posle trodnevne totalne obustave rada u smederevskoj gimnaziji i odluke Učeničkog parlamenta da zbog uvođenja prinudne uprave đaci bojkotuju nastavu, vršilac dužnosti direktora Radmila Trajković podnela je danas neopozivu ostavku.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

"Ostavku podnosim zbog toga što se situacija u školi otrgla kontroli, a od kolega profesora nemam pomoć da problem rešim", stoji u obaveštenju koje je Trajkovićeva poslala Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prosvete i ministru lično, prenosi portal sdcafe.rs.

Trajković "smatra da su deca zloupotrebljena i izmanipulisana zarad ličnih razloga pojedinaca" i da ostavku podnosi "da bi se deca vratila u školske klupe i nastava nastavila", a ne zato što, kako kaže, nije sposobna da odgovori ovoj funkciji.

U isto vreme u svečanoj sali Gimnazije održan je sastanak gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović sa predstavnicima Učeničkog parlamenta, koje je obavestila o ostavci v.d. direktorke Radmile Trajković.

Učenički parlament će na zasedanju odlučiti da li je to dovoljno da se đaci vrate na nastavu.

Gradonačelnica je u više navrata rekla da su učenici u pravu i da ih podržava u njihovim zahtevima.

Profesori Gimnazije su u zakonskom štrajku od kraja februara zbog neslaganja sa odlukom Ministarstva prosvete da uvede privremene mere u školu i zbog smene direktora Milutina Vučkovića i postavljanja Trajkovićeve, za koju većina kolektiva tvrdi da je nepodobna za obavljanje funkcije i da je na mesto direktora došla zbog nepotizma.

Štrajkački odbor zaposlenih Gimnazije odlučio je da njihov predlog za novog v.d. direktora bude profesor matematike Aleksandar Marinković, koji je dobio podršku svih zaposlenih, prenosi portal sdcafe.rs.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.