Direktorka državne apoteke obišla svet o trošku farmaceutskih kuća

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka državne apoteke obišla svet o trošku farmaceutskih kuća

Direktorka "Apoteke Beograd" Jasminka Bjeletić, tokom svega devet i po meseci na tom mestu, putovala je čak na 10 seminara o trošku farmaceutskih kompanija.

Ona je od 27. decembra do kraja septembra bila u Bangkoku, Lisabonu, Berlinu, Frankfurtu, na Brionima, na Dorjanskom jezeru, u Novom Mestu, na Kopaoniku, Paliću i Aranđelovcu.

Bjeletić ne vidi ništa sporno u tome što su putovanja finansirale farmaceutske kuće. - Stručno usavršavanje farmaceuta je važno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kao i redovna poslovna komunikacija sa svim proizvođačima i dobavljačima lekova - kaže ona za Blic.

Dodaje da se odrekla dnevnica sa svih putovanja koja su bila o trošku organizatora. - Ni za jedno putovanje dinar nije potrošen iz budžeta grada. Sem puta u Lisabon, nikakve troškove nije imala ni Apoteka Beograd - dodaje Bjeletić

Zaposleni u ovoj ustanovi navode da direktorka laže i da se preduzeće puni lekovima farmaceutskih kuća koja plaćaju putovanja. Takođe, tvrde da  nijednom nije na vreme došla na posao.

Inače, u Nadzornom odboru sedi Snežana Dekić, koja je ranije radila kod Jasminke Bjeletić u privatnoj apoteci. Takođe, promet Apoteke Beograd je za poslednjih pola godine pao za oko četiri miliona evra.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SRAMOTNO Direktorka "Apoteke Beograd" obišla svet o trošku sponzora

Izvor: Blic, 11.Okt.2014

Direktorka Jasminka Bjeletić prešla je za samo devet meseci 32.260 kilometara na službenim putovanjima..Na mesto direktorke “Apoteke Beograd” imenovana je 27. decembra prošle godine, ali je od tada do kraja septembra otišla na čak deset službenih putovanja...“Blic” je na osnovu Zakona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.