Direktorka: Radnica nije vadila krv jer joj je bilo žao devojke!

Izvor: Kurir, 07.Jun.2014, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka: Radnica nije vadila krv jer joj je bilo žao devojke!

Iako je prvo tvrdila da takav propust ne može da se desi u njenoj ustanovi, direktorka Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“ juče rekla da će laborantkinja biti otpuštena

BEOGRAD - Toliko o pravilima.

Nakon što je Kurir raskrinkao zaposlene u Domu zdravlja „Dr Milutin Ivković“, da građanima izdaju potvrde o zdravstvenoj sposobnosti bez obavljanja biohemijske analize, direktorka ove ustanove dr Slavica Kalezić Milošević priznala je da njena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << radnica nije htela da vadi krv. Naime, iako je prvo tvrdila da takav propust ne može da se desi u njenoj ustanovi, juče je izjavila da će zdravstvena radnica biti otpuštena.

Procedura

- Nadležne službe su uradile svoj posao. Pojedinačan slučaj biće rešen, ovo nas je zaista pogodilo. Koleginica koja nije izvadila krv novinarki napisala je u izveštaju da to nije uradila da ne bi mučila devojku, jer joj je izgledala potpuno zdrava. Ona ima višegodišnje iskustvo u tome... Mi ćemo proceduru obaviti do kraja jer smo ozbiljna institucija - kaže Slavica.

Ekipa Kurira u ovom domu zdravlja primetila je još jednu nepravilnost - urin se za analizu prikuplja u običnim plastičnim belim čašama za vodu.

- Evo vam čaša, idite obavite šta imate - rekla je pre dva dana našoj novinarki zdravstvena radnica.

- Pa, kupila sam u apoteci sterilnu posudicu - začuđeno je odgovorila novinarka.

- Dobro, kako hoćete. Možda vam je lakše u čašu, veća je - bila je uporna zdravstvena radnica. Iako bi isključivo trebalo da koriste sterilna sredstva, direktorka Kalezić ne vidi problem u tome što se urin prikuplja u plastičnim čašama.

Urin u čaši

- Vi sve želite da prikažete vrlo tendenciozno. Mi nemamo druge posude i nemam više šta s vama da pričam. Mi smo časna kuća koja ozbiljno radi svoj posao - oštro nam je odgovorila direktorka.

Podsetimo, redakciji Kurira javilo se nekoliko građana koji su tvrdili da u Medicini rada „Dr Milutin Ivković“ u Ulici vojvode Vuka 10 zdravstveni radnici izdaju potvrde o zdravstvenoj sposobnosti bez analize krvi i urina. U sve to uverila se i novinarka Kurira, kojoj takođe nisu želeli da vade krv, rekavši da nema potrebe i da je sigurno zdrava.

Analiza u toku

SLEDEĆE NEDELJE REZULTATI

Iz Ministarstva zdravlja rekli su nam da je inspekcija bila na terenu i da će se rezultati znati početkom sledeće nedelje.

- Početkom sledeće nedelje biće poznati rezultati nadzora i preduzete mere u skladu sa utvrđenim stanjem - kažu u ovoj ustanovi.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.