Direktorka OŠ Drinka Pavlović: Podnosim neopozivu ostavku

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 12:26

Direktorka OŠ "Drinka Pavlović": Podnosim neopozivu ostavku

Nataša Vasić, direktorka OŠ "Drinka Pavlović" u centru Beograda, podnela je ostavku pre pet dana.

U zvaničnom saopštenju, direktorka Vasić navodi da je u sredu 10. maja podnela neopozivu ostavku na mesto direktora škole iz "duboko ličnih razloga".

Neposredno pre ostavke direktorke, voditeljka Milica Kon iznela je u javnost slučaj svoje ćerke, učenice OŠ "Drinka Pavlović", koja je, kako tvrdi, pretrpela vršnjačko nasilje u ovoj školi.

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milica Kon o slučaju nasilja pričala je u jednoj TV emisiji.

"Šta je normala?! Naša ćerka je prvi razred i tek sada posle ove tragedije su isplivala sva vršnjačka nasilja. Ne znate kako se bavi škola time, o kojoj normali pričamo?! Sedam godina, naša ćerka, jedan je drži, drugi je udara pesnicama. To se ne dešava ne samo njoj, ne svima", rekla je Milica. Dodala je:

"U državnoj školi oni kažu: 'Zakon je takav'. Nama su ruke vezane. Ja sam po struci pravnik, ali nisam kompetentna u toj grani prava. Nastavnice otvaraju bolovanja i beže! One nemaju autoritet. Imamo dete koje dolazi s nožem u školu i to se zna već dugo, a ne može mu niko ništa jer mu je otac advokat", rekla je Milica Kon u emisiji.

Direktorka je reagovala i tada saopštenjem, a danas se ponovo oglasila. Na kraju saopštenja, ona u potpisu navodi "direktorka u ostavci". O tome govori i u samom saopštenju.

"U sredu, 10. maja podnela sam neopozivu ostavku na mesto direktora škole iz duboko ličnih razloga. Tragedija koja se desila me duboko potresla, kao i svakog građanina u ovoj zemlji. Celu nedelju trpela sam neviđene pritiske, pretnje i sa svojim timom sam se borila", napisala je Vasićeva.

U opširnom saopštenju ona iznosi kako je tekao ceo slučaj.

"Smatram da se svaki problem svakog deteta rešava u institucijama, a ne u medijima. Kako smo u školi pogođeni poluistinama koje su iznesene u javnost, dužna sam da kažem šta je istina, a šta ne", započinje u saopštenju i nastavlja:

"Istina je da u jednom odeljenju prvog razreda postoji problem, radi se o incidentima koji je činio jedan učenik i za svaki incident je obaveštavan svaki roditelj i to istog trenutka čije dete je bilo u njemu. Odmah zatim Tim za zaštitu učenika od nasilja sastavlja plan pojačanog vaspitnog rada za učenika koji pokreće incidente, kao i Plan zaštite odeljenjske zajednice za to odeljenje. Radionice, razgovori sa psihologom, pedagogom i obe učiteljice se odmah primenjuju".

Kako kaže, evaluacija tog rada pokazuje da se problemi nastavljaju.

"Zbog toga odeljenjski starešina zakazuje roditeljski sastanak na kom prisustvujem i ja kao direktor škole, odeljenjski starešina koja vodi sastanak, druga učiteljica iz celodnevne nastave i pedagog škole. Taj roditeljski sastanak je bio 7. novembra 2022. godine. Na roditeljskom sastanku pedagog, učiteljica i direktor škole objašnjavaju roditeljima da etiketiranje i stigmatizacija nijednog deteta nije dobra i zabranjena je i da moramo da sarađujemo i nađemo alate koji će dovesti do uklapanja i prilagođavanja učenika svakodnevnom nastavnom radu", navodi u svom saopštenju direktorka OŠ "Drinka Pavlović".

Vasićeva kaže i da pedagog škole i učiteljica navode roditeljima konkretne alate koje će roditelji sa svojom decom primenjivati i kod kuće. Radionice i razgovori u psihološko- pedagoškoj službi se nastavljaju, dodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktorka OŠ "Drinka Pavlović dala ostavku: U javnom saopštenju pomenula voditeljku Milicu Kon!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023

"Pričala je o problemima škole medijima.."..Voditeljka Milica Kon javno je govorila o tome kako je njena ćerka, učenica škole "Drinka Pavlović", pretrpela vršnjačko nasilje...Kako je navela u emisiji "Amidži šou", to se dogodilo od strane dva dečaka...- Naša ćerka je prvi razred i tek...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.