Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2020, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka BBC: Objavljuju se lažne vesti, jer je fikcija zabavnija od realnosti

Direktorka BBC Fren Ansvort kazala je danas da novinari objavljujuju lažne vesti, a da ih građani dele jer je "fikcija zabavnija od realnosti".

Ansvort je u Beogradu, na otvaranju godišnje konferencije "BBC na srpskom", rekla da ljudi čitaju i dele lažne vesti iako znaju da nisu tačne, jer su lažne vesti kreirane da zabave.

Ona je navela da je BBC nezavisan medij ali, kako je navela, "zavisan od građana" i nastoji da vrati poverenje građana u medije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Poverenje u medije je nešto što je potpuno izgubljeno", rekla je Ansvort.

Prema njenim rečima, za taj medij nije dovoljno kreirati pouzdane vesti, već da nastoje da opšte i kulturno obrazuje građane i da zadovolji njihove potrebe u svim oblastima vesti.

Ansvort je čestitala redakciji BBC na srpskom dve godine uspešnog rada i rekla da se čini da je nezavisan i da se dobro izborio sa izazovima kao što su lažne vesti.

Godišnja konferencija BBC na srpskom održava se drugu godinu za redom, a ovogodišnja tema je "Lažne vesti i izbori: izazovi za medije i publiku".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.