Direktorat: Za Srbiju je aerodrom u Prištini zatvoren 1999.

Izvor: RTS, 06.Dec.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorat: Za Srbiju je aerodrom u Prištini zatvoren 1999.

Nadležni organi i službe u Republici Srbiji ne mogu odobravati letove u civilnom vazdušnom saobraćaju za Aerodrom "Priština", niti pružati usluge, budući da je on zatvoren za civilni vazdušni saobraćaj još 6. maja 1999. godine i da je taj status i dalje na snazi za Srbiju, saopštio je danas Direktorat civilnog vazduhoplovstva.
U saopštenju se dodaje da je Informacija o statusu Aerodroma "Priština" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objavljena u vazduhoplovnim publikacijama Republike Srbije i na taj način je dostupna svim zainteresovanim vazduhoplovnim subjektima.

"U vezi sa navodima pojedinih medija koji prenose izjave takozvanih kosovskih zvaničnika da Srbija želi da zatvori aerodrom u Prištini, ističemo da je Aerodrom 'Priština' zatvoren za civilni vazdušni saobraćaj još 6. maja 1999. godine i da je taj status i dalje na snazi za Republiku Srbiju", navodi se u saopštenju.
Pitanje normalizacije vazdušnog saobraćaja na Kosovu i Metohiji razmatra se u okviru međunarodnih foruma u kojima Srbija aktivno učestvuje.
"Kao rezultat tih razgovora, 2014. godine je došlo do otvaranja gornjeg sloja vazdušnog prostora iznad Kosova i Metohije, čime je omogućeno da vazduhoplovi preleću taj prostor. Na forumima su u toku razgovori o otvaranju donjeg sloja vazdušnog prostora iznad Kosova i Metohije", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktorat: Aerodrom u Prištini zatvoren 1999.

Izvor: Mondo, 06.Dec.2018

Direktorat civilnog vazduhoplovstva (DCV) saopštio je danas da je Aerodrom Priština zatvoren za civilni vazdušni saobraćaj još 6. maja 1999. godine i da je taj status i dalje na snazi za Republiku Srbiju...Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija..Tim saopštenjem, DCV je reagovalo na izjave iz Prištine...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.