Direktor spopadao radnicu, vrtić plaća milion

Izvor: Kurir, 07.Feb.2014, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor spopadao radnicu, vrtić plaća milion

NOVI SAD - Direktor uznemiravao, vrtić nagrabusio.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda da predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ treba da isplati naknadu radnici tog preduzeća Katici V. zato što je utvrđeno da ju je bivši direktor Borislav Samardžić seksualno uznemiravao. U presudi je naloženo da se Katici V. isplati oko milion dinara na ime obeštećenja i sudskih taksi. U „Radosnom detinjstvu“ kažu da će postupiti po >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << presudi, te da će nakon toga novac verovatno potraživati od Samardžića.

Kako stoji u prethodnom obrazloženju presude, Samardžić je od septembra 2010. do 5. oktobra 2011. kontinuirano seksualno uznemiravao Katicu V., i to verbalno, putem SMS poruka, a kao posledica toga psihičko zdravlje žrtve zlostavljanja na radu trajno je narušeno.

Samardžić nedavno je za Kurir tvrdio da je sve atak na njega.

- Od te osobe primio sam 200 poruka, a uputio sam ih ne više od 80, i to službenih - tvrdio je Samardžić.

(S. S.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.