Direktor je naterao 400 đaka da na igralištu polažu ispit, a od smoga se nije video prst pred okom!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor je naterao 400 đaka da na igralištu polažu ispit, a od smoga se nije video prst pred okom!

Direktor škole u Kini suspendovan je pošto se saznalo da je naterao više od 400 učenika da rade test na školskom igarlištu, iako je vazduh tada bio veoma zagađen.

Druga najveća privreda na planeti ima velikih problema sa ekstremno zagađenim vazduhom, što je posledica ubrzanog ekonomskog rasta poslednjih 20 godina.

Zbog toga su vlasti ovih dana u mnogim gradoviima bile primorane da privremeno zatvaraju škole, jer je zagađenost vazduha u tim sredinama dostizala i 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << puta veću vrednost od dozvoljene.

Foto: Tanjug/AP

To, međutim, nije sprečilo direktora srednje škole u Linzhou, gradu u provinciji Henan, da po veoma gustom smogu izvede 400 đaka na školsko igralište, gde su klečeći za stočićima polagali test.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju da je gustina smoga bila tolika da se ne mogu videti učenici u trećem redu!

Pošto su slike izašle u javnost, gradski sekretarijat za školstvo je odlučio da pokrene istragu, a direktor Feng Ji Šeng je suspendovan do okončanja procesa.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.