Direktor firme Luton u kućnom pritvoru

Izvor: RTS, 29.Avg.2012, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor firme "Luton" u kućnom pritvoru

Kućni pritvor određen Milošu Markoviću, direktoru firme "Luton" iz sistema "Habitfarm", koji je juče priveden zbog sumnje da je učestvovao u aferi "Agrobanka".

Direktoru firme "Luton" iz sistema "Habitfarm" Milošu Markoviću, koji je juče priveden zbog sumnje da je učestvovao u aferi "Agrobanka", sudija za prethodni postupak odredio je kućni pritvor.

Juče su uhapšena i dvojica sudskih veštaka, kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Oni će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u tom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Tužilaštvo, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Uhapšeni veštaci Stojan Stojanov i Zvezdan Damjanović sumnjiče se za lažne procene imovine koja je stavljana pod hipoteku, kako bi se obezbedilo vraćanje kredita "Agrobanci".

Sumnja se da je Stojanova angažovao predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić, a Damjanovića vlasnik "Habitfarma" Radoslav Sekulić.

Policija i tužilaštvo su, tokom istrage, došli do podataka da je vrednost imovine koju je "Habitfarm" stavljao pod hipoteku, u nekoliko slučajeva, višestruko manja od realne.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je pre dva dana donelo naredbu o proširenju istrage protiv petoro bivših čelnika "Agrobanke": predsednika Izvršnog odbora Dušana Antonića, njegovog zamenika Slavoljuba Korićanca, člana IO banke Bojana Zarića, direktora sektora rizika Vehba Papića i direktora pravnih poslova banke Bobana Labovića.

Pokrenuta je istraga i protiv desetoro čelnika "Habit grupe": Radoslava Sekulića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Milana Stefanovića, Bratislava Mihajlovića, Duška Šunjevarića, Dragovana Milinkovića, Nenada Maričića i Snežane Paunović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.