Direktor Poreske uprave: Tužiću državu zbog smene

Izvor: Blic, 10.Avg.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Poreske uprave: Tužiću državu zbog smene

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, koji je smenjen na jučašnjoj sednici vlade, najavio je da će tužiti državu zbog toga".

- Reagovaću, podneću tužbu. Verujem da su to uradili na osnovu člana 38 Zakona o ministarstvima, ali želim prvo da vidim šta piše u obrazloženju Vlade - rekao je Radosavljević za „Blic“.

On je nedavno rekao “da ga Dinkić neće lako smeniti i da namerava da ostane na mestu direktora, jer je u Upravu došao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << putem konkursa i na osnovu zakona”.

Na pitanje da li je razlog možda loš rad Poreske uprave, on je rekao:

- Reč je o političkim razlozima, G17 plus hoće na moje mesto da dovede čoveka iz svog tabora - tvrdi Radosavljević.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić nedeljama je najavljivao Radosavljevićevu smenu i čak ga pozvao da podnese ostavku. Dinkić ovlastio je direktorku Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljanu Kovačević da koordinira tom institucijom do izbora novog direktora.

U URS kažu da je jedan od razloga za razrešenje Radosavljevića upravo što je čovek stranke, a ne profesionalac, što dokazuje činjenica da je pre nego što je postavljen za direktora PU bio državni sekretar i kandidat DS za gradonačelnika Kragujevca. Njega, kako navode, "menja suvi profesionalac" - žena koja je već 13 godina u PU. U URS kažu da je ova smena dokaz departizacije.

Povezane vesti: Dačić: Uskoro konkurs za direktora policije Vučić: Uskoro rasvetljavanje nekoliko velikih afera Dinkić: Radosavljević treba sam da se povuče DS: Dinkićeve priče o departizaciji - šarena laža Vučić obelodanio imena mogućih ministara i obećao 13. penziju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.