Direktor Kancelerije za KiM Marko Đurić poručio: Tači ima pogrešnu računicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Kancelerije za KiM Marko Đurić poručio: Tači ima pogrešnu računicu

Srbija će biti izložena velikom pritisku

To što Tači govori jasno pokazuje da neki zamišljaju da će biti dovoljno da dovedu delegaciju Srbije i predsednika Vučića za sto u Briselu i da dobiju sve, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić "Ali, ne treba da računaju na to, jer se to neće dogoditi", rekao je Ðurić na pitanje kako vidi Tačijevu izjavu uoči nastavka dijaloga, u nedelju, da će na pregovarackom stolu biti i pitanje granica.

Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i :

Ðurić dodaje da ovakve izjave jasno govore i o količini pritiska kome će Srbija i njen predsednik po ovom pitanju biti izloženi.

- Ali, mogu da vam kažem, i da će mogućnost da se nešto na taj način postigne biti upravo obrnuto proporcionalna količini pritiska koji se na predsednika Vučića po ovom pitanju vrši - kaže direktor Kancelarije.

Što se tiče Tačijeve priče da neće dati ni milimetar teritorije Kosova, uopšte ne razumem o čemu on govori, dodaje Ðurić, pošto, kako kaže, njegov, Tačijev, nije nijedan jedini milimetar teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

- Zbog očiglednog potpunog odsustva spremnosti Prištine za kompromis i ozbiljan razgovor, od predstojećih razgovora u Briselu ne očekujem ništa - zaključuje Ðurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Đurić: Ne očekujem ništa od nove runde dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2018, 08:56

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da ne očekuje ništa od predstojeće runde dijaloga u Briselu, istakavši da će svi pritisci koji se vrše na srpske pregovarače u dijalogu sa Prištinom imati kontraefekat, kao i da oni nisu slučajni..."Ne očekujem ništa od tih razgovora....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.