Direktor HRT: Moja smena političke prirode

Izvor: B92, 04.Mar.2016, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor HRT: Moja smena političke prirode

Zagreb -- Smenjeni generalni direktor HRT Goran Radman izjavio je da nema sumnje da je motiv, povod i razlog njegove smene isključivo političke prirode.

On je na konferenciji za novinare rekao da su građani Hrvatske svedoci da se sa najviših političkih pozicija govorilo da njegov ostanak na ovom mestu nije moguć i da ovaj medij mora više biti na usluzi i raspolaganju nove političke vlasti.

"Pritom se koriste brojni neistiniti argumenti i obrazloženja, zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ću u daljnjem zakonskom postupku dokazivati svoju nevinost, ali i ukazati građanima da čitavo vreme svog mandata od kraja 2012. svoj posao radim pošteno, odgovorno, politički nepristrasno, u skladu s ovlašćenjima i po zakonu o HRT-u", rekao je Radman.

On je rekao i da je povod za obraćanje novinarima činjenica da nije imao priliku da istupa na današnjoj sednici saborskog Odbora za medije o bitnim okolnostima odluke zaključka Nadzornog odbora HRT-a o predlaganju procedure njegovog razrešenja.

Zato je, kazao je, Odboru uputio izjašnjenje.

"Tri su bitne činjenice - procedura koja je prethodila odluci o mom razrešenju je bila korumpirana. U meritumu zahteva za razrešenje ne može poslužiti kao zakonita osnova za razrešenje. I treće, upozorio sam da bi to moglo imati opasne i dramatične posledice po HRT i RH, zbog čega sam izjašnjenje dostavio i odgovarajućim telima i osobama koje mogu razumevati okolnosti odnosa između RH i EU u ovom segmentu regulisanja javne radiodifuzije", rekao je Radman, preneli su hrvatski mediji.

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije smenio je ranije tokom dana Radmana, a za v.d. direktora postavio novinara i urednika HRT-a Sinišu Kovačića.

Podsećamo, svojevremeno je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac u polemici sa direktorom RTS Draganom Bujoševićem oko plaćanja TV pretplate rekao:

"Bujoševiću je lakše da otkrije javnosti kako su Srbi bezobrazan narod, jer Hrvati sami plaćaju TV pretplatu. Pa šta sada premijer da radi? Da promeni Srbe za Hrvate i spase Bujoševića svakog napora? Lično, predložiću mu nešto drugo. Da Bujoševića pošalje u HRT, a nama neka pošalju direktora HRT-a, pošto taj, očigledno, zna svoj posao", naveo je tada Tasovac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.