Sabor imenuje Kovačića umesto Radmana na čelo HRT-a?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Mar.2016, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor imenuje Kovačića umesto Radmana na čelo HRT-a?

ZAGREB – Saborski odbor za informisanje, digitalizaciju i medije nakon burne rasprave predložio je da se Goran Radman razreši dužnosti generalnog direktora HRT-a, te da se za vršioca dužnosti imenuje novinar i urednik na HRT-u Siniša Kovačić

Iako nije prisustvovao sednici, Radmanova strana priče, ipak se čula. Na konferenciji za medije istakao je da je procedura njegovog razrešenja – korumpirana.

Na konferenciji za novinare koju je sazvao nakon što je saborski >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Odbor za informisanje, digitalizaciju i medije prihvatio predlog odluke o njegovom razešenje, direktor HRT-a Goran Radman rekao je kako je konferenciju sazvao jer HRT nije bio u mogućnosti da prenosi u celosti sednicu saborskog Odbora a i zato što njemu nije bilo omogućeno da Odboru iznese svoje stavove.



Odluka Odbora za informisanje, digitalizaciju i medije Hrvatskog sabora da saborskim zastupnicima predloži razrešenje generalnog direktora Hrvatske radiotelevizije Gorana Radmana, te da za v.d. direktora predloži urednika na HTV-u Sinišu Kovačića, pokazuje još jednom kako je koalicija na vlasti odlučila da ovlada javnim medijskim servisom u maniru nedemokratskih režima
, saopštilo je Hrvatsko novinarsko društvo.

Da politika ne sme krojiti istinu, smatra kandidat za direktora HRT-a Siniša Kovačić, poručuje da će, bude li izabran, raditi na profesionalizaciji ove medijske kuće. Ja sam nedavno kod notara overio izjavu da prihvatam da budem vršilac dužnosti direktora HRT-a, a odluku o tome treba da donesu zastupnici Hrvatskog sabora, kazao je.

Izvor: HRT

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.