Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor CarGo-a u fijakeru došao do Vlade i doneo Zorani Mihajlović kovertu sa Forbs magazinom

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić danas je fijakerom došao do zgrade Vlade kako bi ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović u koverti doneo magazin Forbs na čijoj se listi nalazi i CarGo kao jedna od najinovativnijih kompanija na svetu.

"Ovo je jedna poveća koverta, ali ne ona na koje je ministarka navikla. U ovoj se nalazi Forbs magazin i lista na kojoj se našao startap iz srbije CarGo. Ta lista je značajnija od svih ministarkinih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 'Doing biznis' lista", rekao je Guberinić novinarima ispred Vlade i najavio da će Mihajlović i njen asistent i sutra dobiti poklon koji će im uručiti "ovlašćeno službeno lice".

Guberinić  je saopštio i da se na njegov poziv poštenim taksistima da se priključe novom taksi udurženju, javilo oko 100 taksista i da su zajedno odlučili da se novo udurženje zove "Novi taksi".

"Najavili smo da ćemo napraviti aplikaciju za novo taksi udruženje i pomoći im da ga sami formiraju. Mislim da ćete već u novembru to udruženje videti na ulicama Beograda", rekao je Guberinić i dodao da je najavljena zarada od 150.000 "neto zarada i profit koji će taksisti novog udurženja nositi kućama".

Neveo je i da je u ovom trenutku interesovanje za CarGo "ogromno i kao nikada do sada", ali da je dosta partnera uplašeno i bira da "ne izlazi na ulice i ne pruža uslugu".

Guberinić je naveo i da će Car Go do promene Zakona o prevozu putnika, nastaviti da radi u skladu sa svim zakonima Srbije, da će nastaviti da plaća poreze i pruža primer drugima kako bi trebalo da rade.

"Kada bi država regulisala pekare kao što reguliše taksi, svi bi jeli bajat hleb svaki dan. Kao što ni bajat hleb ne može da se jede, tako ni bajati zakoni ne mogu da rade i da budu na snazi. Zakon o prevozu mora da se promeni, jer su ga pisali taksisti i ministarka Mihajlović", rekao je Guberinić.

Prema njegovim rečima, zakon ne prepoznaje alternativni vid prevoza, "pa ni fijaker", u kojem je došao i koji je "spremio za ministarku kada završi rad u Vladi".

Najavio je i da u kompaniji već mesecima spremaju "CarGo freš" koji će omogućiti i druge vrste usluga putem aplikacije kao što je naručivanje hrane i plaćanje računa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.