Direktna pretnja, sve je bliži: Posledice su katastrofalne

Izvor: B92, 20.Avg.2023, 16:04

Direktna pretnja, sve je bliži: Posledice su katastrofalne

Uragan Hilari približio se meksičkom poluostrvu Donja Kalifornija kao i dalje opasan uragan prve kategorije.

Uragan nosi toliko kiše da su prognostičari saopštili da će "katastrofalne i po život opasne" poplave verovatno zahvatiti širok pojas jugozapada SAD.

Nacionalni meteorološki centar u Majamiju saopštio je da je od 5.00 časova oluja bila južno od Ensenade, na 460 kilometara od San Dijega u Kaliforniji, preneo je AP.

Meteorolozi su upozorili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je, uprkos slabljenju, oluja i dalje opasna.

Jedna osoba se utopila juče u meksičkom gradu Santa Rosalija, na istočnoj obali poluostrva, kada je potok koji se izlio odneo vozilo.

Spasilačke ekipe su uspele da spasu četiri osobe, rekla je Edit Agilar Viljavisencio, gradonačelnica opštine Mulege.

Prognostičari su naveli da se i dalje očekuje da će oluja ući u istorijske knjige kao prva tropska oluja koja je pogodila južnu Kaliforniju u 84 godine, donoseći poplave, klizišta, izolovana tornada, jake vetrove i nestanak struje.

Vlasti su izdale savet za evakuaciju ostrva Santa Katalina, pozivajući stanovnike i posetioce plaža da napuste tu turističku destinaciju na 37 kilometara od obale.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje, a zvaničnici su pozvali ljude da završe pripreme do večeri, jer bi danas već moglo da bude prekasno, kako je rekao jedan stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.