Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2023, 16:06

Direkcija za robne rezerve počela kupovinu pšenice, cene na berzi porasle

Prethodnu nedelju na Produktnoj berzi obeležio je početak kupovine do 200.000 tona domaće merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda od strane Republičke Direkcije za robne rezerve, navodi se u nedeljnom izveštaju ove berze i dodaje da je ukidanje sporazuma o izvozu žita preko Crnog mora, koje je dovelo do pomeranja cena na svetskim berzama, posledično imalo ođek i na našem tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Posledice prekida Sporazuma o žitu odjeknule i kod naas: Na Produktnoj berzi porasle cene pšenice i kukuruza

Izvor: Blic, 23.Jul.2023, 08:02

Nedelju za nama na robno – berzanskom tržištu obeležio je početak kupovine do 200.000 tona merkantilne pšenice rod 2023. godine domaćeg porekla od strane Republičke Direkcije za robne rezerve. Pored toga, ukidanje sporazuma o izvozu žita preko Crnog mora uticalo je na svetska tržišta i dovelo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.