Direkcija za oduzetu imovinu počinje sa radom 1. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direkcija za oduzetu imovinu počinje sa radom 1. marta

BEOGRAD - Pomoćnik ministra pravde Srbije Vojkan Simić najavio je danas da će 1. marta početi da radi Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom stečenom krivičnim delima i da su obezbeđena budžetska sredstva za njen rad.

"Ministarstvo priprema akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Direkciji", izjavio je Simić Tanjugu, podsećajući da i Zakon o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog stupa na snagu 1. marta.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kazao da je Vlada Srbije nedavano za direktora Direkcije postavila bivšeg sekretara ministarstva pravde Jugoslava Stoiljkovića i da će Direkcija imati 25 zaposlenih.

"Na Starom sajmištu, u bivšim prostorijama saveznih organa, obezbedili smo i prostor od oko 2.500 kvadratnih metara za čuvanje oduzete imovine iz cele Srbije. U tom prostoru održavaće se i aukcije za prodaju oduzete imovine", naveo je Simić.

Zakon o oduzimanju imovine stečne krivičim delima izuzetno je važan, naglasio je pomoćnik ministra pravde, jer je jedan od prioriteta vlade borba protiv organizovanog kriminala.

On je rekao da je u osnivanju i specijana jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koja će podržavati sprovođenje ovog zakona.

"Očekujemo da se ovim zakonom obezbedi značajan udar na one koji se bave kriminalnim poslovima i da će zakon uticati na obeshrabrivanje svih onih koji misle da im se kriminal može isplatiti", naglasio je Simić.

On smatra da će zakon afirmisati pravdu u krivičnom postupku i princip da niko ne može imati i zadržati koristi stečene krivičnim delom, sa jasnom porukom da se kriminal ne isplati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.