Direkcija pečati Legijinu kuću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2009, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direkcija pečati Legijinu kuću

BEOGRAD - Direkcija za upravljanje privremeno oduzetom imovinom sutra će preuzeti posed nad kućom nekadašnjeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka - Legije, izjavio je Tanjugu državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

On je precizirao da će radnici Direkcije plombirati (zapečatiti) objekat koji je Ulemeku rešenjem Specijalnog suda od 1. juna privremeno oduzet, do pravosnažne odluke suda o trajnom oduzimanju.

Možda policijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanica

Ulemeku je sudskom odlukom privremeno oduzet samo deo kuće na Ceraku, dok je drugi deo kuće čije je oduzimanje zatraženo zahtevom specijalnog tužilaštva ostalo u posedu njegove supruge Aleksandre Ivanović i njihove dece.

Izražavajući sumnju da će bilo ko želeti da kupi Ulemekovu kuću, pošto je Zakonom o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom zabranjeno da to učine srodnici, Homen je naveo da bi oduzeti deo kuće mogao da bude preuređen u policijsku stanicu.

Novac od otmice?

Specijalno tužilaštvo sumnja da je Ulemek kuću u Beogradu kupio novcem od otmice Vuka Bajruševića, za koga je otkup od 1.5 miliona nemačkih maraka platila njegova sestra Bojana Bajrušević, inače osumnjičena za šverc cigareta.

U postupku za trajno oduzimanje imovine Ulemek bi trebalo da dokaže da je do kuće došao legalnim putem, a ukoliko to ne učini, kuća će ostati u posedu države.

Ulemek je više puta osuđen na po 40 godina zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.