Diplomiralo 100 policajaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2009, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomiralo 100 policajaca

SREMSKA KAMENICA - Sto policijskih službenika primilo je danas diplome za završen Program za osposobljavanje trenera, na ceremoniji održanoj u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Program obuke se izvodi uz podršku Misije OEBS-a a uključuje obuku trenera, evaluatora i obuku za sačinjavanje nastavnog plana i programa.

Program izvode treneri Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) koji su prethodno završili istu obuku.

Od početka izvođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovog programa 2003.godine, više od 1000 pripadnika Ministarstva iz svih linija rada završilo je kurseve u okviru Programa za osposobljavanje trenera.

Misija OEBS pruža podršku izvođenju ovih kurseva u centrima za obuku u Zemunu, Sremskoj Kamenici, Bujanovcu i odnedavno u Medveđi, navodi se u saopštenju MUP.

"Pravi uspeh ovog projekta je u izgradnji institucionalnog kapaciteta MUP Srbije u oblasti policijske obuke. Sada Ministarstvo ima dovoljno kapaciteta da nastavi sa izvođenjem ovog programa širom zemlje," izjavio je Stig Manson, šef Jedinice za obrazovanje policije Misije OEBS u Srbiji.

Pripadnici policije kojima su na ovoj ceremoniji uručeni sertifikati biće uključeni u organizovanje i izvođenje Programa stručnog usavršavanja i specijalističkih vidova obuke u organizacionim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova širom Srbije, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.